Skip links

Drvna građa

Drvna građa za sve potrebe

Pošalji upit


  Drvna Građa

  Prerađujemo isključivo jelu i smreku iz kojih radimo kvalitetnu drvnu građu za krovišta ( daske, grede, rogove, letve, fosne, štafle…) u svim promjerima i dužinama (1m,2m,3m,4m,5m,6m,7m,8m) ovisno o narudžbi kupca. Od Hrvatskih šuma d.o.o. kupujemo samo zdrave trupce (iz redovne sječe). Drvna građa koju priozvodimo je vrhunske kvalitete, te smo prepoznatljivi brend na širem tržištu.

  Stojimo na raspolaganju za vaše upite i eventualnu proizvodnju van serijskih dimenzija građe i preradu raznih vrsta drva. Osim prerade trupaca, vršimo i otkup. Otkupljujemo trupce jele i smreke.
  Više informacija možete dobiti kontaktom na broj, email ili ispunjavanjem kontakt obrasca na ovoj stranici.

  Vrste drvne građe koju proizvodimo:

  Drvene grede i rogove proizvodimo iz zdravih i kvalitetnih trupaca kupljenih od strane Hrvatskih šuma d.o.o. Dimenzije građe mogu biti standardi poput (10x10, 10x12, 10x14, 12x12, 12x14, 14x14, 14x16), ali i sve ostale dimenzije prema zahtjevima kupca. Duljina građe može biti na dužni metar od 1m do 8m.

  Letve i štafle proizvodimo isključivo iz prvoklasnih jelovih ili smrekinih trupaca kupljenih u Hrvatskim šumama d.o.o. . Prvoklasne trupce koristimo kako bi letve imale što manje grana (čvorova), stoga su puno jače i usred pritiska tereta ne pucaju. Dimenzije letava su 5x3 cm i 5x4 cm, a štafli 5x8 cm. Dužine letvi i štafli su od 1m do 5m.

  Daske se režu iz jelovih i smrekinih trupaca u debljini od 2,5cm, dok su fosne debljine 5cm. Dužina daski i fosni se kreće od 2m do 5m (na 1 dužni metar).